SIKSI MINÄ MYÖHÄSTYIN KOULUSTA (2005)

Loppuunmyyty: Levyllä on 14 keskisuomalaista lastenlaulua Jyväskylän ammattiopiston kuorojen ja jousisoittajien sekä Loiskiksen ja vierailijoiden esittämänä. Levyllä on mukana 11 keskisuomalaisen nykysäveltäjän lauluja, pääosan lauluista on sovittanut Tony Elgland.

OSTA LASTENLEVYKAUPASTA

Kuvaus

Lehtorien Ülle ja Kait Kennerin oppilaat laulavat kuorona ja solisteina sekä soittavat jousia Loiskiksen kanssa ja vierailijoiden kanssa. Levyllä soittaa useita vierailevia muusikoita, mm. Otra Vez. Sovitukset suurimpaan osaan lauluista on tehnyt muusikko-säveltäjä Tony Elgland. Musiikkityylejä on rokista jatsiin, joten tämä on monipuolinen ja niin lapsille kuin aikuisillekin mieluisa levy!

Säveltäjät: Tony Elgland, Juha Holma, Esa Markku Juutilainen, Jarmo Kivelä, Yrjö Mattila, Pekka Nättinen, Peter Ohls, Ville Ojanen, Leena Pyylampi, Pentti Rasinkangas ja Markku Rinta-Pollari.

”Rikkaat taustat, Ülle Kennerin luotsaama innostunut laulumeinikin sekä luontevasti tyylilajeja ja soittimia esiin tuovat sovitukset kestävät kuuntelukäyttöä. Keskisuomalaisten säveltäjien ideoihin on liitetty sopivasti kotoisia etnomausteita ja vaikutteita eri puolilta maailmaa. Lasten laulamina tarinoissa on erityistä kotiuskottavuutta. Lopputulos huokuu nykyarjen kansainvälisyyttä ja rakentaa siltaa kuulijasukuplvien välille. Loiskiksen muusikot hoitelevat huomattavan osan instrumentreista jouhikosta sopraanosaksofoniin. Ryhdikäs kokonaisuus hellyttävine sooloineen jättä hyvän mielen.” Keskisuomalainen 3.11.2007, Helvi Kangas