Opri-kissan onnenvuosi (2012)

Loiskiksen 14. levy on valmis 7.11.2012. Lastenkirjailija Esko-Pekka Tiitisen rakastetut Opri-kissan onnenvuosi -runot on sävelletty ja levytetty. Lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen solisteina ovat laulaja-näyttelijät Eija Ahvo ja Susanna Haavisto.

OSTA LASTENLEVYKAUPASTA

Kuvaus

Onnenvuoden jokaisella runokuukaudella on oma säveltäjänsä. Loiskis-muusikoiden lisäksi säveltäjinä ovat Anna Anttonen , Marjatta Meritähti, Mikko Perkoila, Ilmari Tiitinen, Juha Tikka ja Esko-Pekka Tiitinen. Levyn kantena on runokirja, sen on kuvittanut Tuula Tiitinen.

Opri-kissa ja mummo asuvat maalla pienessä punaisessa mökissä ja heidän elämässään onni on lähellä: se löytyy yhdessäolosta ja yhdessä tekemisestä, toisen huomioon ottamisesta. Vuoden mittaan he touhuavat yhdessä kaikenlaista: kyntävät pellon ja istuttavat perunoita, laskevat mäkeä, tekevät lumiakan ja lumikissan, hoitavat eläimiä, hulluttelevat ja tanssivat tangoa, kuuntelevat kesäyötä.

1. Tammikuu 3:23 , säv. Anna Anttonen
2. Helmikuu 2:53 , säv. Mikko Perkoila
3. Maaliskuu 3:33 , säv. Jarmo Kivelä
4. Huhtikuu 3:28 , säv. Marjatta Meritähti
5. Toukokuu 2:38, säv. Ilmari Tiitinen
6. Kesäkuu 4:30 , säv. Tony Elgland
7. Heinäkuu 3:34 , säv. Pekka Nättinen
8. Elokuu 3:08 , säv. Erkki Okkonen
9. Syyskuu 3:40 , säv. Tomi Nurmi
10. Lokakuu 3:45, säv. Marianne Oivo
11. Marraskuu 2:53, säv. Juha Tikka
12. Joulukuu 3:30 , säv. Esko-Pekka Tiitinen

KSML/ Aapo Siippainen 23.2.2013
”Suomalaista kansanmusiikkia ja Jamaikankin rytmejä sykkivällä levyllä Eija Ahvo ja Susanna Haavisto laulavat mummolassa majailevan Opri-kissan lämminhenkisistä seikkailuista. Maaseudun tunnelma on niin leppoisa ja vaivaton, että Strömsössäkin oltaisiin kateellisia. Esko-Pekka Tiitisen teksteihin pohjautuvan Opri-kissan hienous tiivistyy Maaliskuu-lauluun. ”Elämässä eheässä, onni on näin lähellä.” Sanat tarttuvat lapseen ja aikuiseen – koskettaen jokaista.”